HAUSKAT VIDEOT Mikä on katvealue? Mitä tarkoittaa katvealue? OPETUSVIDEO katvealueesta liittyen linja-autoihin. | HAUSKAT VIDEOT

Hauskoja videoita, vähintäänkin mielenkiintoisia. Monin paikoin selvityksiä videoiden aiheisiin liittyen. Hauskoja videoita vuodesta 2007 alkaen.

Mikä on katvealue? Mitä tarkoittaa katvealue? OPETUSVIDEO katvealueesta liittyen linja-autoihin.


OPETUSVIDEO liittyen linja-autoihin: Linja-auton kuljettajan on vaikeata nähdä, mitä esimerkiksi sen "etupään kyljessä" katvealueella (näkymättömissä) tapahtuu. 

PS: Voit klikata videon alkamaan alusta alkaenkin.

---------

Kysymys: Mikä on katvealue, mitä katvealue tarkoittaa liikenteessä?

Eräs epävirallinen vastaus monista vastauksista: Katvealuetta on kuvailtu muun muassa sanoilla pimeä kulma, pimeä kohta ja kuollut kulma. Se on vaikkapa pimeä kohta, jossa pyöräilijä on paikallaan kuorma-auton vieressä oikealla, mutta kuorma-auton kuljettaja ei näe 1) sivupeileistään eikä 2) suoralla katsekontaktillaan pyöräilijää. 


Onnettomuus syntyy sitten helposti, kun kuorma-autoilija lähtee liikennevalojen vaihtuessa vihreäksi kääntymään risteyksessä oikealle ja samanaikaisesti pyöräilijä lähtee katvealueelta - kuolleesta kulmasta - polkemaan suoraan tien yli kuorma-auton edestä "etuajo-oikeutetusti". 

Eräs muistisääntö: Jos sinä pyöräilijänä / jalankulkijana et näe kuorma-auton / linja-auton kuljettajan kasvoja / silmiä mistään (kuorma-auton peilin tai ikkunan kautta), niin ei hänkään näe sinua.
-----------

UUTINEN 19.05.2020 > Lahjakas, arvostettu, naiskääntäjä jäi pyörällä rekan alle.

"Poliisin mukaan rekka kääntyi tilanteessa."

Kommentti: Pyöräilijät, henkilöautoilijat tai jalankulkijat eivät (välttämättä) tiedä mitään "suurien autojen" katvealueesta. "Suuren auton" kuljettaja ei näe katvealueella ulkopuolisen maailman tapahtumia.

"Risteys on vaarallinen, koska siinä on liikennevalo-ohjauksen mukaan kääntyvää liikennettä ja suoraan ajavaa kevyttä [mm. polkupyörä] liikennettä."


-----------

Lisää samankaltaista

Katso videolta, miltä ajoneuvon kuljettajan katvealueet / kuolleet kulmat näyttävät



Mikä ihmeen katvealue?

”Mikä ihmeen kahvialue?” kysyi ensimmäisen luokan tyttö, puhuttaessa katvealueen vaaroista. Luokat asetettiinkin aluksi rekan kuljettajan peilin taakse jäävään alueeseen.  Tähän pimeään kohtaan mahtui kokonainen luokka oppilaita ilman, että kuski heitä ratin takaa näkisi."

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamiseen ja liikenteen analysoimiseen. Sisällön tarjoaa Blogger.